Як підвищити гемоглобін

У нормі концентрація гемоглобіну не повинна бути нижче 120 г / л. Основна функція гемоглобіну – переносити кисень. У всіх людей в капілярах легких кисень зв’язується з гемоглобіном. Молекули гемоглобіну в поєднанні з киснем переносять його з потоком крові до органів.

Якщо гемоглобін знижений

Якщо гемоглобін знижений, ви помітите такі симптоми:

  • бліда шкіра
  • втома
  • загальна слабкість, часті запаморочення
  • швидкий пульс
  • задишка
  • виникнення тріщин в куточках губ
  • дискомфорт при прийомі їжі

Правильне харчування при зниженому гемоглобіні

Якщо у вас знижений гемоглобін, в першу чергу потрібно кардинально змінити свій раціон. Для підтримки нормального рівня гемоглобіну в щоденне меню повинні входити наступні продукти:

  1. Морква.
    Додавайте цей овоч в усі свої страви, а також пийте 2-3 склянки морквяного соку в тиждень. Сік потрібно видавлювати самостійно, а не використовувати магазинний. На одну чашку соку потрібно взяти приблизно 600 грамів моркви.
  2. Пророщена пшениця.
    Необхідно з’їдати вранці порціями по дві десертні ложки.
  3. Буряк.
    Сік цього овоча також відмінно піднімає рівень гемоглобіну. Однак він може негативно вплинути на шлунок, тому пити потрібно дуже обережно. Перед вживанням залиште свіжий сік на кілька годин у відкритому контейнері. Також можна додавати буряк в різні страви.

Крім того, важливо включати в свій раціон більше продуктів, що містять залізо, і продуктів, багатих вітаміном С. Відповідно, меню повинно включати: цитрусові, помідори, абрикоси, яблука, гранати, виноград, печінку, яловичину, гречану крупу, червону рибу, квасолю , зелень.

Рецепти народної медицини для підвищення гемоглобіну

Підвищення гемоглобіну за допомогою соків

  1. Візьміть 100 мілілітрів наступних компонентів:
    • свіжовичавлений сік моркви
    • сік буряка
    • лимонний сік
    • коньяк
      Вилийте всі ці інгредієнти в скляну банку і перемішайте дерев’яною ложкою. Оберніть банку фольгою, щоб в неї не потрапляло світло.
      Отриману суміш потрібно пити тричі на день по десертній ложці.
      Препарат слід зберігати в холоді.
  2. Для другого рецепта вам знадобиться ще кілька інгредієнтів, це:
    • морквяний сік
    • буряковий сік
    • лимонний сік
    • сік часнику
    • Кагор
      Всі продукти також слід взяти в кількості 100 мілілітрів і перемішати. Пити також тричі в день по десертній ложці.
  3. Підвищення гемоглобіну за допомогою часникової настоянки
    Очистіть і промийте 300 г часнику, потім залийте його літром спирту і залиште настоюватися на 21 день. Готову часникову настойку потрібно приймати тричі на день, додаючи 30 крапель на 100 мл молока.
  4. Підвищення гемоглобіну полуницею
    Висушіть листя і коріння полуниці, подрібнити їх. Потім увечері візьміть дві столові ложки отриманої сировини, перекладіть їх в термос і залийте 500 мілілітрах крутого окропу. Щільно закрийте термос і дайте настоятися всю ніч.
    Настій вживати тричі на день порціями по 100 мл.
  5. Збільшення гемоглобіну за допомогою горіхів і родзинок
    Необхідно взяти півсклянки родзинок і замочити на пару годин. Потім дістаньте родзинки з води і змішайте його з 20 ядрами фундука. Отриману суміш вживають тричі на день порціями по дві столові ложки. Секрет цього народного методу в тому, що горіхи дуже багаті залізом і різними мікроелементами.
  6. Підвищення гемоглобіну сумішшю меду, горіхів і журавлини
    Вам потрібно взяти по великій ложці волоських горіхів, меду та журавлини і покласти ці інгредієнти в блендер. Потім слід їх ретельно перемішати, з’їсти масу протягом дня.
  7. Підвищення гемоглобіну шипшиною
    Ідеальний чай з плодів шипшини підвищує рівень гемоглобіну. Залийте плоди шипшини кип’яченою водою, почекайте, поки чай запариться, потім додайте в нього натуральний мед. Такий смачний народний спосіб позбавить вас від недуг. Крім того, він зміцнює імунну систему і дуже бадьорить.